Loading cover... Drag cover to reposition
Details
Konferencija “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati” koju upriličuje Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refuge... Konferencija “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati” koju upriličuje Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS), prilikom dolaska ravnatelja međunarodnog ureda JRS-a u Hrvatsku, p. Thomasa Smolicha SJ, te povodom 25 godina djelovanja JRS-a u Hrvatskoj,

30. studenog 2018. na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu (Jordanovac 110), s početkom u 10 sati.

Povijesni trenutak u kojemu se nalazimo, s migracijama i izbjeglištvom kao predmetom trenutnih i budućih previranja, stavlja pred nas izazov i zadaću kršćanskog, promišljenog i ujedinjenog odgovora, na što nas često poziva i papa Franjo, upozoravajući na potrebe i prava izbjeglica, kao i zajednica koje ih primaju, kroz svoje pastoralno i zagovaračko djelovanje.

Želja nam je po prvi puta oko ove važne teme, imajući na umu kontekst aktualnih zbivanja u našoj domovini i na njezinim granicama, okupiti predstavnike katoličkih institucija, redovničkih zajednica, katoličkih pokreta i udruga, znanstvene zajednice te katoličkih medija.

Na Konferenciji ćemo imati priliku čuti sljedeća izlaganja:
p. Thomas Smolich SJ, ravnatelj međunarodnog ureda JRS-a
p. Tvrtko Barun SJ, ravnatelj JRS-a za jugoistočnu Europu
dr. sc. Neven Šimac, Komisija HBK Iustitia et Pax
mr. Suzana Borko, Hrvatski Caritas
dr. sc. Niko Bilić, Fakultet filozofije i religijskih znanosti
dr. sc. Mislav Kutleša, Katolički bogoslovni fakultet


Kao katolička humanitarna udruga Isusovačka služba za izbjeglice - JRS, pripadamo brojnoj obitelji koja djeluje u više od 50 zemalja svijeta. Svoj trud, nastojanja i svakodnevnu brigu o izbjeglicama činimo tako i u ime Katoličke Crkve, koju bismo, u najširem smislu, i na ovaj način nastojali što više uključiti i informirati o svom radu i stvarnim potrebama i izazovima. Istovremeno, voljeli bismo čuti i druga i možda drugačija razmišljanja, iskustva i stavove. Usuđujemo se nadati kako ćemo ovim susretom otvoriti novu dimenziju informiranja, podrške i dijaloga te iznaći neke nove puteve djelovanja Crkve, poručujući tako i vjernicima te katoličkoj i široj javnosti poruke i stavove u duhu nasljedovanja Evanđelja milosrđa.

Za dodatne informacije, kao i za potvrdu dolaska na raspolaganju Vam stoji suradnica za komunikacije JRS-a Martina Prokl Predragović (martina.prokl@jrs.net).
Više
Attendees (1)
Pinned Items
Recent Activities
Ovdje još nema nikakvih aktivnosti
Unable to load tooltip content.