Informacije o događaju
Naslov događaja:
Datum / Vrijeme događaja:
Opis događaja:
Sveučilište u Splitu, u sklopu projekta InterCap te u suradnji s Institutom za migracije i narodnosti iz Zagreba i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, organizira međunarodnu konferenciju Globalizacija migracija, antiimigrantske stranke i ksenofobija u Europskoj uniji: refleksija na europska društva i države u 21. stoljeću.

Konferencija će se održati 26. listopada 2019. u hotelu Cornaro (Split), a izlagači na Konferenciji su međunarodno priznati stručnjaci poput Arjuna Appaduraija, Maurizia Ambrosinija, Danielea Archibugija, Andreasa Niederbergera, Romana Savenkova, Hans-Georga Betza.

Konferencija je podijeljena u 4 sesije:

1) Globalizacija migracija i globalne migracije

2) Migracije, azil i pitanje sigurnosti na području Europske unije i jugoistočne Europe (balkanska i mediteranska ruta) u kontekstu društva rizika

3) Fenomen antiimigrantskih stranaka i ksenofobije u EU u 21. stoljeću

4) Utjecaj globalizacije migracija na europska društva i države u 21. stoljeću

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, broj mjesta je ograničen te su obavezne prijave na: https://forms.gle/wkk4LCycFnMi5PZf8 Prijave za sudjelovanje su moguće do 23. listopada do 23:59.

Konferencija se održava na engleskom jeziku, u privitku možete pogledati program Konferencije.

Projekt InterCap financiran je od strane Europske komisije, program EuropeAid, sufinanciran sredstvima iz Programa Istraživane, razvoj i inovacije (IRI) Splitsko-dalmatinske županije“.
Lokacija:
Unable to load tooltip content.