Inicijative

Ovdje objavljujemo različite inicijative i akcije koje su pokrenute od strane organizacija civilnoga društva, volontera, privatnog i javnog sektora.

Mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2019. godini

Od 2019. godine HZZ je proširio korisničku skupinu za Mjere aktivne politike na: azilante i strance pod supsidijarnom, odnosno privremenom zaštitom kao i članove njegove obitelji te osobe koje pripadaju etničkoj manjini u državi članici i potreban joj je razvoj jezičnog profila, profila stručnog usavršavanja ili profila radnog iskustva da bi poboljšala izglede za pristup stalnom zaposlenju.

Migracijska i izbjeglička kriza – sigurnosni rizici za EU

Europska unija se danas suočava s najvećim nekontroliranim priljevom migranata i izbjeglica u svojoj povijesti tako da se slobodno može govoriti o migracijskoj i izbjegličkoj krizi. Uzroci koji su doveli do, slobodno možemo reći, eksplozije migrantske krize u 2015. godini dijametralno su različiti: bijeg od ratnih stradanja, potraga za boljim životom, odlazak iz nefunkcionalnih država te bijeg od različitih vidova ekstremizma i terorizma.

Okusi Mediterana na splitski način

Javno događanje „Okusi Mediterana na splitski način“ održano je u organizaciji Udruge „MI“ – Split u srijedu, 20. lipnja 2018., u prostorijama Centra Zlatno doba povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica. Događanje je održano u suradnji s udrugom Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, koji su pripremili jela karakteristična za zemlje iz kojih dolaze izbjeglice.

5. Tjedan IZBJEGLICAma

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 5. Tjedna IZBJEGLICAma.