Događanje: Udomaćimo se i družimo uz film, crtić, igre, muziku, bicikl u Zagrebu

Zagrebačka organizacija Zelena akcija u četvrtak, 13. lipnja, organizira druženje uz dobre ljude, filmove, crtiće, igre, popravljanje bicikala, muziku i laganu zakusku, u sklopu ovogodišnjeg Tjedna IZBJEGLICAma.

"Glavni cilj ovog događanja jest da se svi međusobno bolje upoznamo, bilo da smo rođeni u Hrvatskoj ili dolazimo iz neke daleke zemlje. Upoznajmo svoje susjede, svoje stare i nove sugrađane i sugrađanke, bez obzira na moguće jezične ili druge prepreke. A uz sve to možete naučiti zašto je važno da svi zajedno radimo na izgradnji ekološki i socijalno održivog društva u kojem su svi dobrodošli i dobrodošle", pozivaju iz Zelene akcije.

Raspored događanja:

[ZA DJECU]

[17:00 – 20:00] Crtići i kreativna radionica izrade planeta Zemlje - uz stručnu voditeljicu za rad s djecom

[ZA SVE]

[18:00-21:00] Dokumentarni filmovi iz selekcija našeg Okolišnog filmskog festivala

[17:00 – 20:00] Redovna Biciklopopravljaona (BicPop): možete donijeti vlastiti bicikl i naučiti ga popraviti te popričati s volonterima i volonterkama (jer bicikl je ekološki održivo prijevozno sredstvo!)

Stolni tenis (ponesite malo natjecateljskog duha ;)

Druge igre (npr. luk i strijela – sigurno za djecu)

Muzika (zaplešimo!)

Lagana zakuska uz čaj, kavu ili sok.

Dodatno, potičemo vas da donesete nešto za gricnuti (prema vlastitim mogućnostima), a posebno ako želite pripremiti nešto fino iz vašeg rodnog kraja.

Također, ako imate neku društvenu igru za djecu viška, ponesite sa sobom i donirajte. U Zelenoj akciji imamo i “Ormarić razmjene” gdje možete nešto ostaviti ili uzeti potpuno besplatno (npr. sezonska odjeća, knjige, itd.).

Cijeli poziv je dostupan na engleskomperzijskom/farsiarapskom jeziku.

**Ovaj se događaj održava u sklopu 6. Tjedana IZBJEGLICAma čiji je cilj senzibilizacija lokalne zajednice, odnosno njihovo uključivanje u proces integracije kako bismo zajedno stvorili interkulturalnu i solidarnu okolinu.

Facebook event