Platforma Reporting Refugees

Još od 2015. godine i najvećeg izbjegličkog vala i humanitarne krize koja je zatekla našu zemlju u novijoj povijesti, stvoreno je više od nekoliko internetskih platformi na temu integracije.

Neki od njih, poput ovoga na kojem se nalazite, informativne su prirode i fokusirani na prenošenje činjenica, pravovremenih informacija i poticanje suradnje i komunikacije među dionicima uključenima u proces integracije u RH.

Među svim platformama, ističe se http://www.reportingrefugees.com, a razlog tome je što je ona fokusirana isključivo na dijeljenje priča stvarnih ljudi koji su u balkanske zemlje došli i u njima ostali.

Stranica je nastala u sklopu projekta „Balkan Bridges: Bringing Together Journalism Students to Enhance Mutual Understanding and Promote Tolerance & Diversity“.

Cilj je ovog projekta profesionalno povezati mlade novinare iz balkanskih zemalja koristeći profesionalno, istraživačko izvještavanje o izbjegličkoj krizi. Iako je izbjeglička kriza bila prilično popraćena u većini svjetskih medija, tvorci ove priče smatraju da je ona daleko od završetka.

Ovu platformu koriste kako bi izbjeglicama dali glas i prostor da ispričaju svoje priče i krizi daju ljudsko lice.

Sav sadržaj dostupan na platformi izradili su studenti novinarstva iz šest zemalja – Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije.