Iz medija

Ovdje možete pronaći članke koji su objavljeni u domaćim medijima a odnose se na pitanja integracije, azila, izbjeglica.

Ideja Centra za integraciju izbjeglica "SOL"

Isusovačka služba za izbjeglice već 25 godina brine za izbjeglice. Pokrenula je Centar za integraciju izbjeglica “SOL” koji će osnažiti izbjeglice u njihovoj integraciji! Ovdje će izbjeglice učiti hrvatski, dobiti podršku u traženju posla i susresti lokalnu zajednicu.

Stiglo 40 izbjeglica iz Sirije: Želimo živjeti u Zadru

Već nekoliko dana u Zadru boravi 40 izbjeglica iz Sirije, mahom iz grada Alepa, u sklopu Vladinog pilot-projekta integracije 150 osoba u hrvatsko društvo. Oni su u Hrvatsku stigli po vlastitom izboru i kako su nam rekli neki od njih s kojima smo razgovarali, želja im je ostati u Zadru.

HRT Vijesti

Nisu sve priče o migrantima tužne - Prince je uspio

Da sve priče o izbjeglicama i migrantima ne moraju biti tužne, pokazuje ona Nigerijca Princea Walea Soniyikija. U Hrvatsku je, igrom slučaja, stigao potkraj 2011. Bio je među prvim izbjeglicama koje su dobile azil, sada se nada i našem državljanstvu.

Rekli su mi da sam možda opasan. Plakao sam k'o kiša...

21-godišnji Ahmad Adil iz Mosula je 11 mjeseci u Hrvatskoj. “U početku sam bio loše, jako loše, jer tamo sam već bio izgradio kakav-takav život, ali nakon prvog šoka rekao sam sebi da je Hrvatska sigurna i mirna zemlja i da ovdje, budem li puno radio, mogu imati dobar život.”