Kontakt obrazac

Pošalji e-mail. Sva polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

Pošaljite nam poruku

Razne informacije:

Stranice održava Udruga "MI" - Split. Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju putem ovog obrasca ili nas kontaktirajte direktno.

Projekt  „Creating welcoming communities / Izgradnja društva dobrodošlice“ provodi se uz financijsku podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice Predstavništvo u Hrvatskoj, s ciljem unaprjeđenja uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i stvaranje realističnih stavova u našem javnom prostoru  s fokusom na gradove Split, Osijek i Rijeku - potencijalnim sredinama za prihvat i integraciju azilanata.

U okviru projekta intenzivira se suradnja dionika relevantnih za integraciju izbjeglica, prikupljaju se informacije o problematici izbjeglica i integracije i otvaraju se novi načini komunikacije i razmjene. Iniciran je i internetski portal www.irh.hr posvećen problematici Integracije u RH (irh).

Razmjena znanja i suradnja različitih dionika, poput javnih institucija, vlasti, organizacija civilnog društva, akademske zajednice, medija i drugih dionika djeluje prema stvaranju mreže podrške za korisnike u procesu integracije. Informiranje i mobilizacija pomoći će pri jačanju kompetencija profesionalaca i volontera te kapaciteta organizacija i institucija pri stvaranju i implementaciju strategija, planova i protokola čiji je cilj podrška integraciji azilanata i izbjeglica.

Projektom se dijele dobra praksa i informacije, doprinosi se stvaranju realističnih stavova i razvoju uzajamne odgovornosti zajednica i azilanata. i zalaže  se za ranjive pojedince i njihov položaj u hrvatskom društvu.