Održana treća kreativna multikulturna radionica

Kroz provedbu dvogodišnjeg programa „Integracija u centru“, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, organizirat će se brojne aktivnosti čiji je cilj osnaživati osobe pod privremenom zaštitom za što uspješniju integraciju u hrvatsko društvo.


U petak, 25. svibnja 2024., održana je treća po redu kreativna multikulturna radionica u organizaciji Udruge „MI“ – Split. Tema radionice bilo je prijateljstvo, i građenje mostova između ukrajinske i hrvatske djece.

Ostvarena je suradnja s osnovnom školom Dobri iz Splita, čiji su učenici tijekom nastave izradili pisma dobrodošlice za svoje ukrajinske prijatelje, a koja su im podijelili tijekom druženja. Za vrijeme radionice, djeca su izrađivala nakit od sitnog materijala – narukvice prijateljstva te su se uključila u različite igre koje su za njih osmislile provoditeljice aktivnosti.

Aktivnost je organizirana kao dio nacionalne manifestacije Hrvatska volontira, čime se kod sudionika htjelo promovirati vrijednosti solidarnosti, ljudskog dostojanstva i jednakosti.

Aktivnost je dio programa "Integracija u centru", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr