Kategorija: Projekti

Cilj je istraživanja ispitati stavove ispitanika u pet zemalja o pitanjima volonterstva, kriznog volontiranja, volontiranja za vrijeme izbjegličke/migrantske krize i za vrijeme pandemije koronavirusa.

Upitnik je nastao u sklopu aktivnosti projekta "VOCIS - Volunteers as a force of solidarity in times of crisis" (VOCIS – volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize), a provodi se na području 5 europskih zemalja. Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split (Hrvatska), a partneri su Zaklada "Common Thing" (Poljska), udruga Srbija u pokretu, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Europski volonterski centar (Belgija) i Volonterskim centrom Milano (Italija). 

Ukupno će istraživanjem biti obuhvaćeno minimalno 2500 ispitanika/ica, a sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno. Pojedinačni odgovorit bit će dostupni samo voditeljicama istraživanja koje će obrađivati podatke, a grupni rezultati će biti predstavljeni u obliku članaka i infografika u zbirnom obliku.  Također, provođenje istraživanja u skladu je s istraživačkom etikom. 

U sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize" provodi se međunarodno istraživanje stavova o (kriznom) volontiranju u pet europskih zemalja - Hrvatskoj, Belgiji, Srbiji, Italiji i Poljskoj. Link na upitnik na hrvatskom jeziku: https://vocis.limequery.com/694744?lang=hr. Pozivamo na sudjelovanje sve punoljetne građanke i građane Hrvatske.

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split, Hrvatska.

info@irh.hr

Prijava na newsletter

Primajte nove članke