Kategorija: Projekti

U sklopu kongresa, 22. listopada će biti posvećen VOCIS projektu (Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize). Projektni partneri predstavit će projektne aktivnosti i istraživanje provedeno u Belgiji, Hrvatskoj, Srbiji, Poljskoj i Italiji. Cilj istraživanja, koji je proveo sociološki tim Udruge "MI" - Split bio je ispitati stavove o volontiranju za vrijeme krize - s posebnim naglaskom na iskustva i važnost volontiranja za vrijeme izbjegličke krize. Rezultati istraživanja bit će prezentirani i u narednim događanjima u sklopu projekta, čiji je cilj promovirati volonterstvo kao snagu solidarnosti i zajedništva, posebice u kriznim razdobljima u društvu.

Projekt je s provedbom započeo 1. ožujka 2020., a provodi ga Udruga „MI“ – Split (Hrvatska) s partnerima Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva (Hrvatska), udrugom Srbija u pokretu (Srbija), zakladom Common thing (Poljska), Europskim volonterskim centrom (Belgija) i Volonterskim centrom Milano (Italija). Projekt je financiran iz fonda Europa za građane i traje do 30. kolovoza 2021.

 

 

Od 21. do 23. listopada 2020. u Padovi, održao se Godišnji volonterski kongres u organizaciji Europskog volonterskog centra (CEV). U nastavku možete pronaći program rada.

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split, Hrvatska.

info@irh.hr

Prijava na newsletter

Primajte nove članke