Fotograf odbacio aparat i počeo spašavati sirijsku djecu, od šoka se onesvijestio

Za vrijeme napada na sirijske civile u kojem je ubijeno 126 ljudi na mjestu eksplozije je bio fotoreporter i aktivist Abd Alkader Habak, piše CNN. I njega je na nekoliko trenutaka eksplozija bacila u nesvijest, ali nakon toga je pokušao pomoći ranjenima. .

Twitter

"Bilo je strašno, osobito djeca koja plaču i umiru pred vašim očima", rekao je Habak. "Zato sam s kolegama odlučio odbaciti fotoaparate i pomoći ozlijeđenim ljudima". Prvo dijete do kojeg je došao bilo je mrtvo. Potrčao je prema drugome. Netko mu je povikao da je i ono mrtvo, ali nije bilo. Vidio je da dječak jedva diše. Podigao ga je i počeo trčati prema sigurnom mjestu. Njegov fotoaparat bio je uključen i snimao cijeli kaos.

Fotografija koju je snimio Muhammad Alrageb prikazuje Habaka dok trči prema vozilu hitne pomoći s djetetom i aparatom u rukama. Alrageb je rekao da je također pomogao ozlijeđenima, a zatim počeo fotografirati: "Želio sam sve snimiti kako bismo imali dokaze. Bio sam ponosan što mladi novinar pomaže spasiti živote". Habak je rekao da je ostavio dječaka u hitnoj pomoći te ne zna je li preživio. Potrčao je natrag na mjesto eksplozije i pronašao na tlu još jedno mrtvo dijete, jedno od 68 ubijenih u napadu. Bilo je to previše za njega te se onesvijestio. Jedan od fotografa snimio je trenutak u kojem plače na koljenima pored ubijenog djeteta. "Svladale su me emocije. Ono što smo kolege i ja doživjeli ne može se opisati", rekao je Habak.

Izvor: index.hr

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr